Árvízvédelmi nap Kismaroson

Április 8-án, 9 órától 16 óráig árvízvédelmi napot tartunk Kismaroson. A rendezvényre várjuk a vízügy és a katasztrófavédelem szakembereit, és minden olyan helyi erőt, alkalmazottat, önkéntes segítőt, akinek tapasztalata van az árvízi védekezésben. Célunk, hogy közös megoldás szülessen a helyi árvízvédelemre, hogy a szakemberek és a helyi tapasztalatok összegzéseként lehessen a település árvízvédelmi tervét kialakítani. Az előző nagy árvíz alkalmával Kismaros nagyon szélsőséges tapasztalatokra tett szert, amelyeknek a közös egyeztetésére, megbeszélésre és szakmai megalapozására van szükség. Sokan meglepetten tapasztaltuk, hogy a dicséretes belügyi segítségek mellett az önkéntes segítők egyes helyzetekben nem segíthettek, mert hivatalos emberek elküldték őket. Célunk az, hogy olyan kapcsolatot alakíthassunk ki a Katasztrófavédelem szakembereivel, hogy akkor is el tudjuk végezni a védekezési feladatokat, ha kapunk hasonló segítséget a Belügyminisztériumtól, de akkor is, ha ilyen segítség nem érkezik. Nagyon reméljük, hogy nem vette el senki segítő kedvét az esetleges kellemetlen tapasztalat és szívesen jön segíteni majd a bajban, akkor is ha fizikai munkáról van szó, akkor is ha szervezésről és akkor is ha háttérmunkáról, szendvicskenésről!

Amennyiben információkérő levelet kapok a kismaros.parragh.gabor@gmail.com címre (Árvízvédelmi napra jelentkezés tárggyal), akkor az aktuális információkat folyamatosan elküldöm a megadott címre.

Tervezett program: 9-től találkozás, 9:30-tól másfél óra vizes szakmai előadás(ok), majd negyed óra szünet után katasztrófavédelmi feladatok. 12:30-kor egy órás ebédszünet, majd délután védekezési szervezési beszélgetés, majd gyakorlati bemutató, képzés következik 17 óráig.

Folyamatosan friss információk a honlapon!

A rendezvény nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Parragh Gábor alpolgármester

OLYMPUS DIGITAL CAMERA