Heti programok felnőtteknek

Művészeti, rajz- és festészeti kurzus felnőtteknek
Borz Alexandra festőművész vezetésével. A felnőtt kurzus időpontja: hétfő és szerda délelőttönként 10:00 és 13:00 között. Helyszín: Kismarosi Művelődési Ház és IKSZT. Bővebb információ: 0670/348-77-74 (Borz Alexandra) borzalex@gmail.com, illetve a Kismarosi Művelődési Házban.

Gymstick
A Gymstick Original egy zseniális funkcionális sporteszköz, a Gymstick Muscle pedig egy nagyszerű edzéskoncepció mindenkinek, aki gyors és látványos eredményekre vágyik. A Gymstick – olyan mint egy súlyzórúd, amelynek végéhez két gumikötél illeszkedik – a kezek és a lábak között állandóan változó erőteret hozlétre. Amint az első gyakorlatokat végzed, azonnal éreznifogod, hogy az egész tested, szinte minden egyes izmod tónusba kerül. Ez az állandó kontroll, korrekciós és stabilizáló hatás eredményezi a Gymstick edzések különlegesen complex edzéshatásait. A Gymstick speciális edzéshatásai következtében a test valamennyi izomcsoportja gyorsan és látványosan reagál. Keddenként 18.00-tól 19.45-ig, Lám Edina vezetésével.

Alakformáló aerobic Bagyinszki Anikóval
Az egész testet átmozgató edzés a kezdők számára is ajánlott. Az edzés alatt a legkritikusabb testrészeket mozgatjuk át, popsi, comb és has részeket extrán megmozgatjuk, mindezt pedig szuper hangulatban, csütörtökönként 18.00-tól tesszük. Elérhetőség: 0630/685-92-29

Olgi alakformáló tornája
Kedden és csütörtökön 18.00-tól 19.00-ig Rixer Olgi alakformáló tornája mindent átmozgat. Jelentkezés és információ: 0630/948-05-51

Gerinctorna
Nincs többé hátfájás, derékfájás! A keddi és csütörtöki 9.00-tól 10.00-ig tartó gerinctorna kifejezetten segíti a gerinc épségének fenntartását, tehát nem csak a gerincbántalmak kezelésének, hanem azok megelőzésének fontos eszköze. Különösen javallott ülőmunkát végzőknek, de aki cask egészséges hátat szeretne, azoknak is ajánlott. További információ Rixer Olginál kérhető a 0630/948-05-51-es telefonszámon.

Pilates
A pilates tornagyakorlatok segítségével megnő az izmok és az ízületek állóképessége, csökken a sérülékenységük, illetve egy esetleges sérülésnél gyorsabb a regenerálódásuk. A pilates torna elsősorban a hát- és gerincpanaszok, reumatikus és ízületi betegségek esetén jelent hatékony segítséget, de rendszeres gyakorlással erős, szálkás izomzat is felépíthető a gyakorlatok alkalmazásával. A speciális feladatok révén a has, a fenék és a csípő tájéka formálható, feszessé tehető. Időpont: csütörtök 18-19:30-ig. Bővebb infó: Zirig Emese, 0630/512-97-24.

Kortárs tánc
“Szeretettel várom azokat a táncolni vágyó fiatalokat és felnőtteket akik szívesen megismerkednek a Kortárs tánc (Graham-, Limon-, Kontakt-technikák) alapjaival! A foglalkozást csütörtök 17.00-18.00-ig a Kismarosi IKSZT épületében tartom, 60 percben. Az óra díja 1000 forint/alkalom.” Regenhart Éva.

Abajdóc néptáncegyüttes
Az Abajdóc tánccsoport (korábban Nevenincs néptánccsoport) 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy a Dunakanyarban élő táncos lábú embereket, korosztálytól függetlenül összefogja.
Kezdetben csak hobbiból, hogy “tudjunk táncolni a zenére a táncházban” címmel indultunk, később azonban néhány fellépésen is részt vettünk. Sikerein felbuzdulva egyre több helyre hívtak és mentünk is szerepelni (többek között falunapok, szüreti felvonulások, Budavári Húsvéti Fesztivál Nagyszínpada, tánctálalkozók)
Próbáink nyitottak mindenki előtt, legyen az fiatalabb vagy idősebb, táncoslábú vagy énekes típus, vagy egyszerűen csak érdeklődő alkat. 🙂
A közös fellépéseken kívül évente egy alkalommal tánctábort is szervezünk, ahol a közös táncon, és bulizásokon kívül kulturális feltöltődést is keresünk. Nem feledhetjük el a közös ünnepi rendezvényeinket, karácsonyi ajándékozással egybe kötött eszem-iszom, beöltözős farsangi mulatságok, és szülinapi közös ünneplések is várnak mindenkit.
Gyertek táncolni az Abajdóchoz! Próba: kedd, 19.30-tól. Művészeti vezető: Tóth Zoltán.

Marus tánccsoport
A szép múltra visszatekintő sváb hagyományőrző tánccsoport szerdánként 17.30-tól 19.30-ig várja régi és új tagjait. Műveszéti vezető és koreográfus: Babus Tamás.

Felnőtt jóga
Gyakorlatok, melyek az életerőt növelik, erősítik a szervezet ellenálló képességét, tehát betegség megelőzőek. A jóga által felfrissül az életünk, könnyebben oldjuk meg a “nem szeretem” feladatokat. Fokozódik az életöröm, magabiztosság. Depresszóűző. Keddenként 18.30-tól mindenkit vár Szécsi András, a Magyar Jóga Akadémia okleveles oktatója. Telefon: 0620/20-80-807.

Ping-pong
Évek óta működő asztalitenisz klub, mely Varga Imre vezetésével keddenként 15.00-tól várja a játszani vágyókat.

Dallamokon át
Havi rendszerességgel, pénteki napokon különböző zenei stílusok csendülnek fel Művelődési Házunkban. Jazz, pop, blues, musical és még sok más műfaj várja az érdeklődőket, mindezt kávéházi hangulatban.

Római katolikus templomi kórus
A kismarosi vegyeskar Embey-Isztin Gabriella vezetésével tartja próbáit péntek esténként 19.30-tól 21.00-ig a Kismarosi Művelődési Házban azzal a céllal, hogy a vasárnapi szentmisék világosságát a lehető legéteribb szintre emelje. Elérhetőség: Embey-Isztin Gabriella, 0630/313-83-91.

Nyugdíjas klub
“Az a cél, hogy amit öregkornak hívunk, szépkor legyen. Minden korosztálynak megvan ugyanis a maga múltja, ami alapján félszavakból is értik egymást; a közös tapasztalatokról pedig jó beszélni! Másrészt az ember, ahogy idősödik, jobban emlékszik a régmúltra, mint hogy tegnap mi volt. Mindezek miatt örömmel járnak a klubba az idősek: tudunk beszélgetni, odafigyelünk egymásra és egy csomó ponton találkozik az érdeklődési körünk. Szeretünk közösen színházba menni, szeretjük az operettet és szeretünk kirándulni is.” Az idézet Burik Vilmosné Ica nénitől származik, akinek vezetésével szerda délutánonként 17.00-tól mindenkit szeretettel vár a ma már mintegy hetven tagot számláló közösség.